Focus. Iets wat ik heel belangrijk vind en merk dat ik er goed op gedij.
In mijn werk concentreer ik mij bijna volledig op wenkbrauwstyling en dit heeft geresulteerd in een enorme passie voor mijn vak, rust en overzicht in mijn werk, een volle agenda en, het allerbelangrijkste, een agenda vol met superleuke, gezellige en heel tevreden klanten.
Veel van mijn klanten komen al jaaaaren bij me en ik hoor echt vaak hoe enorm blij ze zijn als ze weer zijn geweest. Dit is zo fijn en dit geeft zo’n voldoening, i love it.

Het grote plezier wat ik in mijn werk ervaar en het enthousiasme wat ik van mijn klanten terugkrijg is ook wat heeft gemaakt dat ik heb besloten anderen te gaan opleiden.
Ik vind het werkelijk waar fàntastisch om een ander iets te leren en ik gun iedereen dit plezier in haar werk en elke klant gun ik zo’n fijne ervaring, dat zij met een big smile de deur weer uit gaan.
De afgelopen maanden heb ik als zijnde “pilot-versie” een aantal dames opgeleid. Van het geven van mijn training word ik heel vrolijk en ik heb zowel van de modellen als de cursisten hele mooie en positieve reactie’s gehad. Toch ben ik niet blij… 

Ik heb een volle agenda en daarnaast een gezin met jonge kinderen. Mijn man heeft een drukke baan én een eigen bedrijf en heeft sinds een paar maandjes een nieuwe functie, waardoor hij het nog wat drukker heeft op het werk. Mijn jongste dochter is afgelopen maart 3 jaar geworden, het laatste jaartje dus dat ik mijn meisje thuis heb, voor ook zij naar school gaat. Een jaar waar ik heeeel erg van wil genieten. Deze tijd komt nooit meer terug.

Deze drukte resulteerde erin dat ik niet tevreden was met de begeleiding die ik mijn cursisten geef. Ik wil ze zoveel meer leren dan “alleen maar” mooie wenkbrauwen maken. Ik wil ze leren over het ondernemerschap, over plezier in je werk en blije klanten en het belang van focus. Maar hier kwam ik simpelweg niet aan toe en de frustratie die dit mij gaf, ging ten koste van de focus, die ik een ander zo graag mee wil geven… Dat werkt natuurlijk niet. Ik kwam niet toe aan het beantwoorden van mailtjes en berichtjes, ik begon achter te lopen met mijn administratie en ik kwam bijna niet meer toe aan een avondje op de bank neerploffen of een middagje met de kids in de speeltuin zitten.

En daarnaast heb ik nog zoveel andere plannen en dromen… Ik zou wel een eigen productlijn willen, mijn website helemaal willen restylen, een boek willen schrijven (of in elk geval een blog, ik hou van schrijven), een podcast opnemen (ik hou nog meer van praten), ik zou wel ……. Kortom, te veel om op te noemen en zeker te veel om (nu) uit te voeren.
Daarom heb ik besloten om voor mijzelf weer wat meer rust in te bouwen en mij eerst weer volledig op mijn browstudio te gaan richten. Back to focus!

Is mijn training dan helemaal van de baan? Zeker niet! Het is echt mijn grote passie, droom en wens om anderen dingen te leren en te inspireren, dus dit krijgt een vervolg. Ik zet het alleen nu voor een jaartje, zeker tot mijn jongste naar school gaat, in de ijskast. Daarna heb ik meer tijd en ruimte in mijn agenda en ga ik kijken hoe ik de invulling van mijn agenda vorm ga geven. In de tussentijd blijf ik uiteraard tips en inspiratie geven op mijn insta en facebook.

Een makkelijke keus? Nee, absoluut niet! Als je ergens zo enthousiast van wordt is het moeilijk om er voor een tijdje afstand van te nemen. Maar met het maken van de keus kwam er toch een soort gevoel van opluchting en direct het gevoel van meer rust. En laten we eerlijk zijn, wat is een jaar, de tijd vliegt zo snel voorbij… Ik ben benieuwd, is deze moeite met het maken van keuzes herkenbaar voor jou? Ik zou het superleuk vinden als je een reactie achter laat!